Blogger Templates

8 Mart 2008 Cumartesi

Windows XP Service Pack 3 (SP3)’ü nasıl indirebilirsiniz

Biliyorsunuz bu yakınlarda SP3′ün RC1 sürümü piyasaya çıktı ve şu an microsoft’un beta testerları tarafından kullanılıyor ve de deneniyor, ancak daha fazla beklemek istemiyorsanız, kayıt defterinde yapacağınız bir değişiklik ile kendi bilgisayarınızı microsoft’a beta tester olarak tanıtabilir ve de otomatik güncelleme aracılığı ile SP3′ü kullanmaya başlayabilirsiniz. Sanırım microsofta bilgisayarınızı beta tester olarak tanıtmanın, zamanında live.com uzantılı postaları javascript hilesi ile alanlardan bir farkı yok ve herhangi bir kanun dışılığı bulunmamaktadır diye düşünüyorum. Bu durum windowsun bir hatası ya da açığı olarak değerlendirilebilir belkide. Nasıl yapacağınızı anlatayım.

1-) Bu adresten windowsxpsp3hack.cmd adlı dosyayı indirip, yönetici hesabı ile windowsa girdiğinizde, bu dosyanın üzerine çift tıklayın gerekli olan kayıt defteri değişiklikleri yapılacaktır. Ancak belirtmekte yarar var, eğer bir şüphe duyuyorsanız bu .cmd dosyasını notepad ile açıp içeriğindeki iki satırda sizi rahatsız edebilecek herhangi birşey var mı bakabilirsiniz.

2-) Otomatik güncelleme aracılığı ile listelenen güncellemelere baktığınızda, bu güncellemeler içinde büyük ihtimalle son sırada windows XP Service pack 3 (…) release candidate 1 şeklinde listelendiğini göreceksiniz.

3-) Bu güncellemeleri yükleyip daha sonra sisteminizi yeniden başlatın ve artık SP3 kullanabilirsiniz.

Yine belirtmekte yarar görüyorum SP3′ün tahmini olarak 113 adet güvenlik güncellemesi ve 958 adet düzletme içerdiğinden bahsediliyor.

Kolay gelsin.

Hiç yorum yok: