Blogger Templates

8 Mart 2008 Cumartesi

Sandbox Nedir ?



Sandbox nedir?

İnternet siteniz haksız yere fazla üst sıralara çıkmaya başladığı için arama motorunuz google arka sayfalara atar. Sonra bir bakmışsınız ki wmwebtr ödüllü seo yarışması kelimesinde birinci sırada yer alırken üçüncü sayfalara düşmüşsünüzdür. Bu da google banı gibi kötüdür. Hitleriniz 10 bin 15 binken 300-, 400 'e kadar düşebilir. Arama motorları internet sitelerin hitlerinin %95'ini oluşturur.

Backlinkin sınırı nedir derseniz yoktur ama en çok dikkat etmeniz gereken şey. İvmenizin sabit olmasıdır. yavaş yavaş yaptığınız backlinkler daha etkilidir. Böylece bir anda backlinkiniz uçmadığı gibi yavaş yavaş artış da google'ın hoşuna gidecektir.Ayrıca bir sayfada 50 den fazla başka siteyi önermeniz de google'ın hoşuna gitmez.

Fakat link değişiminde dikkat etmemiz gereken şeylerde vardır tabiiki. Kesinlikle link değişimi yapacağınız sitenin page rankına bakmayın. Önemli olan o sitenin backlink değeridir. Pagerankı 5 olan ve 20 backlinki olan site yerine pagerankı 0 olan ve 500 backlinki olan site tercih edilmelidir. Neden derseniz size link verecek olan 500 backlink sahibi olan siteyi düşünün. Her 500 sitenin de bir o kadar backlinki olsa. Sonra o sitelerinde 500'er diye düşünün. Böylece sitenizin bir numaralı referansı dışında iki ve üç numaralı referansları da olacaktır. Böylece ciddi bir referansımız olacaktır. Babamın babası, babamın babası.. gibisinden Adem ve Havva'ya ulaşmaktır bu :)

Peki sandbox a düşen sitem için nemi yapmalıyım diyorsanız tıklayın...

Hiç yorum yok: