Blogger Templates

8 Mart 2008 Cumartesi

Belkide yazılımlar arasında en çok çeşidi barındıran gruptur metin editörleri. Hangisini seçeceksiniz? Bir arama motoru kullanarak arattığınızda tanımadığınız pek çok kullanıcı size kendi kullandığı metin editörünü öneriyor. Ancak metin editörleri ile çok içli dışlı biri olarak (çevirmenlik, kodlama vs…) doğrudan şu yazılımı kullanın diyemem, böyle bir şey söylemek yanlış olurken, en doğrusu önünüze seçenekleri sunmak ve ihtiyaçlarınıza göre bu seçimi size bırakmak olacaktır, bu esnada tabiki eleğimden geçirdiğim editörlerin ismini vererek işinizi biraz daha kolaylaştıracağım.
Yazının Devamı…

Çevirdiğimiz yazılımlara yeni birini daha ekledik, AM-Notebook belkide alanındaki en iyi programlardandır. Şimdi bu yazılımı kısaca size tanıtalım.
Yazının Devamı…

Yine bir yabancı teknik kelime ve yine Türkçe çevirisi tam olarak bulunmuyor, belki bu gibi kelimelerin bir Türkçe çevirisinin tam olarak bulunamamasının nedeni, bir kelimeden ziyade bir kısaltma olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?

Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart

Açıldığında daha da kafa karıştıran :) bu kelimenin anlamı nedir?

Yazının Devamı…

Şimdi ise sabit diskinize kalitesinden kaybetmeden yedeklediğiniz flac dosyalarından, taşınabilir sürücülerinizde çalıştırabileceğiniz ve boyuttan dolayı sorun yaşamayacağınız mp3 dosyaları oluşturmada. Burada en önemli nokta mp3 için kullandığınız program değil, mp3 için kullandığınız kodlayıcıdır.
Yazının Devamı…

Bir önceki yazımda flac dosyalarının ne olduğundan bahsetmiştim. Bu yazıda ise severek satın aldığınız bir müzik CD sini nasıl bilgisayara aktarabilir (daha uzun ömürlü olacağı kesin) ve aktarırken flac dosyasına çevirerek kaliteden kaybetmeden yerden nasıl kazanabiliriz bunu adım adım resimleriyle anlatacağım.

Yazının Devamı…

Dün CD arşivimi karıştırırken çok beğendiğim CD lerden birinin içler acısı halini gördükten sonra, CD lerimi artık bilgisayarımda yedeklemeye karar verdim. Bunun için ne program kullanılır, nasıl yedeklerim gibi sorularıma Türkçe olarak net ve açıklayıcı cevaplar bulamadım, bulduysam da bilgiler ya büyük bir makalenin ücra köşesine sıkışmış ya da ayrıntıdan uzaktı durumdaydı. Ancak LAME ve bazı diğer ses codecleri ile ilgili bilgileri okudukça bu konuyu net olarak öğrendim ve sizlerede aktarmak istedim. Sizde CD lerinize dikkat edin lütfen ve mümkünse aşağıda anlatacağım 2 yöntemden birini kullanarak CD lerinizi bilgisayarınızda yedekleyin. Hatta bunun için ayrı bir sabit disk bile alınabilir.

Yazının Devamı…

Hiç yorum yok: