Blogger Templates

8 Mart 2008 Cumartesi

Merhabalar,

KMPlayer olarak bildiğiniz multimedya (mp3, video …) oynatıcısının Türkçe çevrisini bitirdik. En güncel Türkçe çevirisine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

KMPlayer Türkçe

Bu konuda sevgili arkadaşımız Pekel’e tekrar teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşık 500 KB boyutundaki bir dil dosyasını, yaptığımız fikir alış verişleri ile bitirirken çeviriye asıl şeklini veren kendisi olmuştur.

Bundan sonra yine çevirilerimize ve programlar ile ilgili aktivitelerimize devam edeceğiz.

Saygılarımızla;

Merhaba,

Forum bünyesinde bir yarışma düzenlemeye karar verdik, yarışmamızın amacı en iyi program anlatımını foruma gönderen kullanıcıya güzel bir programı lisanslı olarak hediye etmek.

Başka forumlarda insanların ben yararlı mesajlar atıyorum bana rep gönderin demesini gördükçe üzülürdüm, neden insanları böyle durumlara düşürürler anlamazdım, belkide rep yani reputation dedikleri forum puanları, onların işine yarıyordu ya da bunları bir şekilde bozdurup (bazı forumlar bu puanlar karşılığında her halde para bile veriyordu) kullanıyorlardı.

Yazının Devamı…

Merhabalar,

Kimimiz hızlı okumak adına okuduklarımızı anlamadan okuma yapar, kimimiz ise ilkokuldan gelen alışkanlıklar veya zamanla kazanmış olduğumuz yanlış okuma alışkanlıklarından dolayı yavaş okuruz ancak bunların hiçbirinin farkında değilizdir.

Bu yazıda sizlere hızlı okuma adına bazı ipuçları vereceğim, bunları uyguladığınız oranda okuma hızınızın artacağını ve bu hız artışının okuduğunuz parçaları ya da metinleri anlamanızı değiştirmeyeceğini hatta arttıracağını düşünüyorum.
Yazının Devamı…

Bu yazıyı daha önce beğendiğim başka bir blogda yazmıştım, kounuyu kısaca özetlemem gerekirse Ruby yüklenmiş bir bilgisayara, GTK gerektiren her hangi bir uygulama yüklemek isterseniz (GIMP, Dia gibi..) bu yükleme işlemleri esnasında size iki dosyayı tekrar adlandırıp adlandırmamayı isteyip istemediğinizi soracaktır. Bu dosyalar zlib1.dll, iconv.dll dosyalarıdır. Bu dosyaların işlevleri ise aşağıdaki şekilde özetlenebilir.

iconv.dll-> localization

zlib1.dll -> sıkıştırma, dosya arşivleme

Bu yeniden adlandırma işlemi iki programdan birinin düzgün çalışmasını etkileyecektir ve programların hata vermesine neden olacaktır. Bu konuyu çözüme ulaştırmak için iki yol izlenebilir.
Yazının Devamı…

Merhaba,

Zaman zaman işletim sisteminize pekçok program kuruyor daha sonra bu programları değişik nedenlerle kaldırıyorsunuz. Ancak programları kaldırdıktan sonra geride bıraktığı dosyalar ve kayıt defteri girişleri sisteminizin zamanla kararsız çalışmasına neden oluyor. Smarty Uninstaller programı aracılığı ile hem programları kaldırıyor hemde programdan geriye kalan kısayollar, kayıt defteri anahtarları ve dosyaları otomatik olarak silebiliyor, sistem kararlılığınıza katkıda bulunuyorsunuz.

Yazının Devamı…


Bu yazıda sizlere birkaç adımda vsftpd programını nasıl kuracağınızı ve daha sonra yine çok kısa ve öz biçimde bu programı nasıl yapılandırabileceğinizi anlatacağım. Bu işlemden sonra sunucunuzda artık çalışan bir FTP server sahibi olacaksınız.

Yazının Devamı…


Kaspersky Güvenlik programlarının Türkiye dağıtımından sorumlu Helyum Bilişim Hizmetleri ile yaptığımız görüşmeler sonucu 13 Mart 2007′den başlamak üzere forumumuzun aktif üyelerine 3 ay sürecek bir kampanya dahilinde 1 adet Kaspersky Antivirus ve 1 adet Kaspersky İnternet Security programını lisansları ile birlikte ücretsiz olarak dağıtmaya başlıyoruz.

Yazının Devamı…

Hiç yorum yok: