Blogger Templates

8 Mart 2008 Cumartesi

Backlink Nedir ?


Son zamanlar backlink adını sıkça duyar olduk. Peki nedir bu backlink. Türkçe manasıyla gerilink anlamına gelen backlink; diğer sitelerden almış olduğunuz linklerdir(bağlantılardır). Diyelimki benim wmwebtr ödüllü seo yarışmasıwww.r10.net Küresel Isınmaya Hayır Seo Yarışması kelimesiylede diğer siteme link verdim bu yüzden diğer siteminde backlink sayısı 100 ise 101 olur. kelimesiyle www.romantic-purple.com sitemden link aldım. Bu sayede backlink sayımı arttırmış oldum. Aynı zamanda bu sitedende

Tabi her siteden aldığınız linkde size yarar sağlamayabilir. Kaliteli sitelerden link almaya çalışmalısınız. Seo için backlink anlamı büyüktür. Dmoz gibi büyük ve kaliteli sitelerden link alırsanız süper olur kısa sürede google da görünüşlülüğünüz artıcaktır. Her siteden link almayan seo ya uygun ve düzgün sitelerden linkler almaya gayret edin. Sitenizin konusuna uygun sitelerden link almanızda çok fayda sağlamaktadır. Örneğin oyun siteniz var diğer başka oyun sitelerinden aldığını linkler size çok fayda sağlıyacaktır. Fakat kaliteli seo ya uydun link veren sitelerden link almak uzun sürebilir, sitenizi kayıt etseniz bile yayınlanması aylar alabiliyor. Siteniz backlink sayısı arttıkça PR değerinizde zamanla yükselmeye başlıyacaktır.

Sitenizin backlinkini öğrenmek istiyorsanız google girip link:sitenizinadı.com yazıp aratırsanız sitenizin backlinkini görmüş olursunuz. Yada backlink araçlarıyla bakabilirsiniz . Bunlardan en iyisi www.iwebtool.com/backlink_checker aracıdır. Site isminiz yazarak backlink sayısını ve nerelerden link aldığınızı gösterir.

Wmwebtr ödüllü seo yarışması ndada gördüğünüz üzere backlink önemi büyük rol oynamaktadır.

Hiç yorum yok: