Blogger Templates

8 Mart 2008 Cumartesi

Link Edinme Yolları

Link Edinme Yolları

Wmwebtr ödüllü SEO yarışması'nın ve her tür SEO yani Google'da yükselme çabalarının can damarını link sayısı oluşturuyor. Ama bu işin de incelikleri yok değil. Aşağıdakiler benim fikirlerim değil, bu Wmwebtr ödüllü SEO yarışması için başka bir yazıdan çevirmiştim ama kaynağını unuttum.

1. Sitelerin "linkler" sayfalarından link almayın çünkü bu link bir forumdaki herhangi bir thread'in 7. sayfasına imza linkinizi koymaya kıyasla yüzde 1 faydalı. Tabii, o linkler sayfası PR 9 değilse. O zaman hiç düşünmeyin, koyun!

2. Eğer bir site, başka 100 link bulunan bir sayfadan size bağlanmak istiyorsa, unutun daha iyi. Çünkü bu linkin gücü 100'e bölünecektir.

3. Eğer köpeklerle ilgili bir siteniz varsa, yine hayvanlarla kedilerle köpeklerle ilgili sitelerden link alın.

4.Google'ın tasvip ettiği sitelerden link almaya bakın. Öncelikli anahtar kelimelerinizde Google'da en üst sıralarda yer alan sitelerden link almaya çalışın çünkü ne de olsa bu sitelerin Google tarafından tasvip edilen siteler oldukları aşikar. İçinde bulunduğunuz alanda en büyük isimlerin link aldığı veya link verdiği siteleri bulup onlarla bağlantıya geçin.

5. Rakiplerinize link veren siteleri belirleyip onlardan link almaya çalışın - veya onların linki yerine kendi linkinizin konulması için onlara para teklif edin ;)

6. Yahoo'nun arama kutusuna gidip "link:http://www.rakipsiteniz.com" yazıp, onlara kimin link verdiğini görün.

7. Gerekli gereksiz seo araçlarıyla vakit kaybetmektense delicious, Technorati ve Stumble gibi sosyal iletişim ağlarına katılın. Şimdiden 3 link elde etmiş oldunuz bile!

8. Bir link, bir linktir. Sitenize link vermek isteyen olursa, kabul edin, ancak her zaman karşılık olarak link vermeyin. Karşılıklı linkler hem size gelen linkin değerini çok düşürür hem de sitenizin güvenilirliğini zedeleyebilir. Unutmayın ki, Google bir sitenin sadece size link vererek size zarar veremeyeceğini açıkça belirtti.

9. Düşük veya yüksek Google PageRank'e sahip bir siteden link almak size zarar vermez.

10. Google sıralamalarında yükselmek yalnızca aldığınız linklere bağlı bir şey değildir, aynı zamanda verdiğiniz linklerle de ilgilidir. Verdiğiniz linklerin, sitenizin güvenilirliğini gösterdiği söyleniyor. Alanınızdaki otorite sitelere link verin ve şüpheli sitelerden uzak durun.

Hiç yorum yok: