Blogger Templates

8 Mart 2008 Cumartesi

Dosya şifreleme yazılımı, Kruptos 2

Daha önce sizlere TrueCrypt ile dosyalarınızı, klasörlerinizi nasıl şifreleyip koruyabileceğinizi bu bağlantıda anlatmıştım, bununla ilgili pek çok yazılım olsa da aşağıda yazdığım özellikleri nedeniyle bu yazılımı da sizlere tavsiye etmek istiyorum.

1-) USB disk gibi taşınabilir ortamlara kurulabiliyor
2-) Windows sağ tık içerik menüsüne eklenebiliyor
3-) Kendini herhangi bir bilgisayarda çıkartabilecek .exe uzantılı şifrelenmiş dosyalar oluşturubaliyorsunuz.
4-) Geri getirme yazılımları ile geri getirilmesini önleyecek şekilde dosyaları silmenizi sağlayabiliyor.

Ve tabiki 256 bit gibi dosya şifreleme özelliklerini de içinde barındırıyor.

Microsoft Windows 2000 veya XP üzerinde rahatlıkla çalışıyor ve netframework’e gereksinim duyuyor ancak yazılımı Vista üzerinde henüz test etmemişler.
Bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Windows üzerinde ardarda 10 kopyalama yapmanızı ve daha sonra bunların hepsini teker teker istediğiniz yere aktarmanızı sağlayan bir yazılım, ben böyle yazılımları seviyorum, işimi kolaylaştırıyor ve zamandan kazanmamı sağlıyor, bu tür yazılımlar nedense hep küçük boyutlu ve sistem kaynağından az yeme taraftarı oluyor ve bu da yazılımı kullanmayı daha çok özendiriyor.

Windows sağ tık içerik menünüze bir piky basket menüsü ekleniyor ve siz bu menüyü kullanarak kopyalama işlemlerinizi gerçekleştiriyorsunuz, kullanımı hiç ama hiç zor değil.

Bu icon olayına oldum olası bir antipatim var, icon nedir hatta ikon nedir? Ama yapışmış dilimize ikon ikon diyip gidiyoruz hatta moda ikonu bile var :) Türkçesi simge olan güzelim kelime yüzünden inanın ne başlık yazacağımı bulamadım. Iconları çıkartabileceğiniz yazılımlar deseydim daha anlaşılır olurdu herhalde :) Yazının Devamı…

Bazı taşınabilir aygıtlarda çok güzel yazılımlar var, bu yazılımlar ile çoğu .pdf biçiminde olan e-kitapları okuyabiliyoruz ancak bazılarında böyle imkanlar yok en azından benim cep telefonum için ekitaplarımı okuyacağım bir java uygulaması yok, durum böyle olunca ekitapları resime dönüştürmenin ve bu sayede okuyabilmenin peşine düştüm ve çok güzel bir yazılım ile karşılaştım hemde ücretsiz. Bu yazılım ile çoğu e-kitap biçimini resime dönüştürüyor ve daha sonra rahatlıkla istediğiniz ortamda okuyabiliyorsunuz. Yazılımı bu bağlantıdan indirebilirsiniz denemenizi tavsiye ederim.

Sysinternals’i bilmeyen yoktur ancak bilmeyenler için kısaca; 1996 yılında kurulan bu şirket özellikle windows işletim sistemi için pek çok etkili yazılım çıkarmış daha sonra kendisini fark ettirerek, windows tarafından satın alınmıştır. Çoğu yazılımı işletim sisteminizi etkin bir şekilde kullanmanız için işinize yaramakta ve pek çok ilave işlevsellik kazandırmaktadır. İşte sysinternals’in yazılımlarını ayrı ayrı kullanmak yerine hepsini bir arada kullanmanızı sağlayan bir suite oluşturmuşlar. Dediğim gibi pek çok yazılımı içermekte ve her bir yazılımın ne işe yaradığı ve işlevlerinin tam olarak anlatılması nerdeyse ayrı ayrı makale konusu olabilmektedir. O nedenle ayrınıtıya girmekten ziyade hangi yazılımları barındırdığını söyleyip, bilgisayarınızda windows kullanıyorsanız, mutlaka bulunması gerektiğini belirtmekle yetineceğim. Yazının Devamı…

Text Mining Tool : pdf, doc, rtf, chm, html biçimindeki dosyalarda bulunan metinleri, bu dosyaları açmaya yarayan adobe acrobat, microsoft office gibi yazılımlara gerek duymadan elde etmenizi sağlıyor.
MouseAway : Bir metin düzenlemek için belgeye tıkladığınızda ortaya çıkan klavye imlecinin hemen yakınında fare imleci sinirinizi bozabilecek derecede durabilir. Böyle bir durumda mouseaway otomatik olarak fare imlecini sizin yerinize uzaklaştırır. İyi yönlerinden birisi 40 KB sistem kaynağı tüketimi ile nerdeyse hiç sistem kaynağı kullanmaması.
trakAx: Müzik ve video dosyalarınızı düzenlemenizi, isterseniz mix yapmanızı sağlayan ücretsiz bir yazılım. Mix işlemleri ile çok fazla uğraşmadığım için daha önce denemedim.
Webroot Desktop Firewall : Önceden ücretli olarak dağıtıldığını bildiğim ancak şimdi ücretsiz olarak dağıtılan ve çoğu kimsenin bildiği Spy Sweeper adlı yazılımın yapımcıları tarafından yayınlanan bir yazılım. Denemedim ancak ücretsiz güvenlik duvarı isteyenlerin denemesi gerektiğini düşünüyorum.

SMPlayer: Denemeden geçmemeniz gereken bir multimedya oynatıcısı, çoğu bilgisayar kullanıcısı tarafından bilinen MPlayer tabanında çalışan ve MPlayer için çok hoş bir arayüz sağlayan yazılım. Ayrıca mplayer indirmenize gerek yok, doğrudan bu yazılımı indirip herhangi bir kod çözücü kullanmadan çoğu multimedyayı (müzik, video çeşitleri..) rahatlıkla oynatabilirsiniz.
Ditto : Bir pano uzantısı, bir nesneyi bilgisayarınızda kopyaladığınız zaman o nesne aynı zamanda ditto tarafından yakalanıyor, mesela bir metin kopyaladınız, bu metin otomatik olarak ditto’ya yapıştırılıyor, aynı metine tekrar ihtiyacınız olduğunda ditto’yu kullanarak ulaşabiliyorsunuz. Arda arda farklı kaynaklardan yapacağınız yapıştırmalarda yararlı olabilir. Bunun yanında sadece metin değil, aynı zamanda dosya kopyaladığınızda bu dosyayıda daha sonra tekrar kopyalama ve yapıştırma gibi işlemler yapma imkanı sunuyor.
Locate32: Bilgisayarınızın arama özelliği size çok gelişmiş gelmiyorsa, aramalarınız için kullanabileceğiniz yegane araç diyebilirim, sabit diskinizde bulunan dosyaları tarıyor ve bir veritabanına kaydediyor daha sonra yapacağınız aramaları bu veritabanında yapıyor ve sonuçlara çok hızlı ulaşıyorsunuz. Ara ara veritabanını güncellemeniz gerekse de bu veritabanı tarama işlemleri için ayırdığınız süre çok kısa.
Wink: Eğer videolu bir anlatım yapmak istiyorsanız kullanabileceğiniz ücretsiz araçların başında gelmektedir. Palette özelliği ile anlatımların boyutunu düşürmekte ve sitenizde gösterebileceğiniz .swf ve buna bağlı bir .htm belgesi oluşturmaktadır. Anlatımları için ücretsiz yazılım kullanmak isteyenlere birebir diyebilirim.
DoubleKiller : Zamanında sabit diskiniz çok büyüktü ve ne bulduysanız indirdiniz ancak yer kalmadı ve dosya silme ihtiyacı duyuyorsunuz, belki bilmiyorsunuz ama sabit diskinizde bu sürede birbirinin aynısı dosyaları indirmiş olabilirsiniz. Bu dosyalardan birini silmek en akıllıcası olacaktır. Bu yazılım ile birbirine boyut, CRC değeri ve diğer bazı özellikler ile benzeyen yazılımlar için sabit diskinizi taratabilir ve birbiri ile aynı olan belgeleri bulabilirsiniz. Bu aynı belgelerden birini silmek sabit diskinizden size yer kazandıracaktır.

Hiç yorum yok: