Orbit Downloader sistem kaynaklarını çok az kullanan, kullanımı kolay , ücretsiz indirme programıdır.

Genel anlamda orbit p2p teknolojisi tabanında çalışır.

Aynı anda birden çok dosya indirebilir ve ayrıca bir dosyayı parçalara bölerek indirebilirsiniz buda hızınızda bir artış sağlar.

Youtube, Google, MySpace, MetaCafe, DailyMotion, gibi sitelerin yanı sıra internet üzerinden flash ve multimedya indirmenizi yakalamanızı sağlar.RapidShare.com indirmelerinizi daha hızlı ve daha güvenli yapabilirsiniz. Bunun yanında megaupload, badongo, sendspace, sexuploader, yourfilehost, uploading, filefront, 4shared, turboupload, depositfiles, filefactory, gibi dosya paylaşım hizmeti veren sitelerin çoğunu destekler.

Bir siteyi gezerken o sitede flash ya da multimedya dosyası varsa, o dosyanın üzerine fare ile geldiğinizde dosyayı indirebilmeniz için bir düğme belirir. O düğmeye tıkladığınızda belirtilen dosyayı indirebilirsiniz.

IE, FireFox, Maxthon ve Opera tarayıcılarını destekler bu tarayıcıları izleyebilir ve ayrıca bu tarayıcılar ile ilişkilendirebilir ve tarayıcıların sağ tık menüsüne kendisini yerleştirebilir. Metalink indirme özelliği bulunmaktadır.

HTTP, HTTPS, FTP, MMS ve RTSP protokollerini desteklemektedir.

Orbit Downloader vekil sunucu yani proxy desteği HTTP ve SOCKS5 olacak şekilde bulunmaktadır. Yarıda kalmış indirmelere kaldığı yerden devam edebilir ve duraklatılan indirmelere daha sonra devam edebilirsiniz.

Ayarlar sayesinde indirdiğiniz dosyaları ve indirilenleri çok kolay bilr şekilde indirebilirsiniz. Programı http://www.orbitdownloader.com/download.htm adresinden dil dosyasını ise http://www.langturk.com/downloads/orbitdownloader/obtrk.1.4.0.1.zip adresinden indirebilirsiniz.

Bazı arkadaşlar flashget yetmiyor mu neden böyle bir programı çevirme ve sunma gereği duyduğumu merak edebilir, bunun için size bir bağlantı vereceğim lütfen ziyaret ediniz ve indirme programlarının hepsini bir bütün halinde inceleyiniz. Sanırım side bana hak vereceksiniz. http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_download_managers