Blogger Templates

27 Mayıs 2008 Salı

kpss ye doğru

2008 KPSS LİSANS BAŞVURU ZAMANI


28 NİSAN 2008 - 09 MAYIS 2008

Kpss başvuru merkezlerinin listesi açıklandı.
liste için tıklayınız
Ve başvuruda izlenecek yolu gösteren grafik geçen yıllardaki gibi.grafik için tıklayınız
kısaca özetleyecek olursak ;
daha önce giren adaylar şiflerini unuttularsa yada hatırlamıyorlarsa ; ösym nin sitesinden “Aday İşlemleri Sisteminden” şifrelerini alacaklar.
Daha sonra İsterseniz 2 ytl e form alacaksınız.isteyen almayabilir. Daha sonra sınav ücretini (Ziraat Bankası, VakıfBank, Halk Bankası ve Garanti Bankası na ) yatıracaklar.
Yatırdıktan sonra ise YAZICISI OLAN BİR BİLGİSAYARDAN ösym nin sitesinden "2008-KPSS LİSANS BAŞVURU” diyerek şifre ile başvurunuzu yapacaksınız. Tüm işlemler bitince
“Başvurunuz Sistem Tarafından Başarıyla Tamamlanmıştır” yazısın göreceksiniz. sonra

Daha önce girmeyenler ;
2 ytl e form alıp, Sınav ücretini bankaya yatırıp ; randevu ile başvuru merkezlerinden randevu alacaklar. 3 ytl karşılığında başvuru yerlerinden başvurularını yapacaklar.


Lisans nedir , Ön lisans Nedir??


Çoğu insan merak edip soruyor lisans nedir , ön lisans nedir...
Lisans demek , 4 yıllık üniversite demek. Yani 4 yıllık üniversite okuyanlara lisans eğitimi almıs oluyor...
Önlisans : 2 yıllık fakülte okuyanlara denir

2008 kpss ye doğru

Arkadaşlar kpss genel yetenek sorularını genelde gündem konuları oluşturmaktadır.Kpss soruları hazırlanırken güncel konular çıkacağı için bu konunun altında çıkması muhtemel olabilecek soruları paylaşalım diyorum. İlk ben kendidüşünceme göre çıkabilecek alanları yazıyorum. Cevaplar ise kesin olanları daha sonradan ekliyorum...
Haydi bismillah...

1)Anayasa mahkemesi bu yıl çok konuşuldu:
- Üye sayısı , başkanını kim atar, kararlar oy birliği ile mi çoğunluğu ile mi alınır,yetkileri ,

2) Yerel seçimler yapılacak.2006 da hep "hep kaç yılda yapılır"soruları sorulmuş.
- Yerel seçimler kaç yılda bir yapılır(çıkma ihtimali yüksek), başbakanın görev süresi, kaymakam'ı kim atar, vali yi kim atar.Seçim ile gelenler ile atananları ayıralım. (başbakan,bel.başkanı muhtar,ilçe başkanı seçilir. vali,kaymakam vs. atanır ;))

3) Expo çok konuşuldu. Expo ile ilgili bir soru sorulamabilir.

4)Referandum yapıldı ve gene yapılabilir. Referandum ile ilgili 1 soru gelebilir.

5) Paradan kaç sıfır atıldığı sorulmuştu. "Yeni türk lirası ne zaman türk lirası olarak kabul edildi " gibi soru da gelebilir...

6) kpss kaç yılda bir yapılır çok düşük bir ihtimal ama belki sorulur.


üniversite öğrencileri hem oku hem memurluk yap

kpss ye lise eğitimi tamamlamış herkes girebilmektedir. Sonucunda adaylar yeterli puana ulaştıklarında devlet memuru olmaya hak kazanıyorlar. bu sınava liseyi bitiren herkesin girebileceğini belirtmiştik. Hatta üniversite okurken bu sınava giren adayların başarılı olduğunu kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum. İşini bilen üniversite öğrencileri bu sınava biraz çalışarak devletin çeşitli kurumlarında işe başlıyorlar. Örneğin aynı sınıfta okuduğum arkadaşlardan biri 92 puan alıp üniversitesinde hatta kendi okuduğu fakültede memur olarak görev yapıp derslerine de devam ediyor. Bir başka arkadaşımız 93 puanla emniyet müdürlüğünde memur olarak görev yapıyor. bir bakası da gene bir havaalanında hem okuyup hem çallısıyor
Bu konuda önemli bir nokta da bu arkadaşlarımızın öğrenci olduklarından dolayı kurumlarınca fazla zorlanmaması. Yani vize zamanları final zamanları amirlerinden rahatça izin alıp derslerine girebiliyorlar. Yani eğitim haklarına hiç bir şekilde müdahale edilmiyor bu önemli bir noktadır.

BAŞVURU FORMU LİSANS DÜZEYİ

2008 Kpssiçin bu yıl başvuru formları internetten erken yayınlandı.Öncelikle şunu söyleyeyim bu başvuru koşulları lisans adayları için.
Lisans adayları için başvuru tarihleri için son gün 9 mayısdır.
Önlisans ve Ortaöğretim mezunlar için ise başvurular 26.05.2008 -27.06.2008 tarihleri arasındadır. (buna açıköğretim ler dahil)

Bu yıl başvuru ücretleri : Sadece cumartesi oturumuna girecek olanlari çin 35 ytl. Dieğr her oturum için 10 ar ytl. yani tüm oturumlar 65 ytl tutmaktadır. paraları ziraat,garanti,vakıf,halk bankalarına yatırabilirsiniz.

LİSANS KLAVUZUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

KPSS başvuru merkezleri hakkında bilgi

kpss başvuru merkezleri ile ilgili ösym nin hazırladığı listeyi indirmek için tıklayın

2006 yılında kpss ye giren arkadaşlar girenler için ösym nin sitesinden başvurularını yapabilecekler.sadece vakıfbank, ziraatbankası, halk bankası, garanti bankalarından birine başvuru ücreti olan 35 ytl artı her oturum için 10 ar ytl yatırmaları gerekmektedir.

2008 kpss duyurusu

T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı

BASIN DUYURUSU
(12.5.2008)

03.05.2002 tarih ve 24744 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan “Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ortaöğretim ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için 2008-KPSS ORTAÖĞRETİM / ÖNLİSANS 21 Eylül 2008 tarihinde yapılacaktır.

Adaylar, 2008-KPSS ORTAÖĞRETİM / ÖNLİSANS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formunu 2,00 YTL karşılığında 26 Mayıs – 27 Haziran 2008 tarihleri arasında Başvuru Merkezlerinden alacaklardır. Başvuru Merkezleri başvuru tarihinden önce ve başvuru süresi boyunca ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri ve başvuru işlemlerini burada yer alan kurallara göre yapmaları gerekmektedir. Bu kılavuzda ayrıca, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) KPSS sonuçlarının normal, özürlü, eski hükümlü işçi alımında da kullanacağına ilişkin bir duyurusu bulunmaktadır.

KPSS adaylarına duyurulur.
Prof. Dr. Ünal YARIMAĞAN
ÖSYM Başkanı



arkadaşlar okuduğunuz gibi sınav tarihleri belli olmustur kafasına takılan sorular olan varsa yorum kısmından cevaplayabilirim....

kpss de yaş sınırı

kpss için uygulanan yaş sınırı danıştay mahkemesinin kaarıile ortadan kaldırıldı. buna öre önceden 27 yaş sınırı olan kpss ye herkes girebilecek ilgilenen arkadaşlar için hayırlı olsun diyelim...

kpss soruları ve sınav hakkında bilgi almak isteyenler

2008 kpss ve sorular sınav tarihleri başvurular hakkında bilgi edinebileceğiniz güzel bir blog yapmaya çalıstık inşallah beğenirsiniz

Hiç yorum yok: